31 січня 2024 р. 11:23

Миколаїв відвідали французькі благодійники

ФОТО: Миколаївська міська рада

(ФОТО: Миколаївська міська рада)

 Миколаїв відвідала делегація з французького міста Нарбонна. Асоціація "Нарбонна-Україна" допомагає українцям з перших днів повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської міської ради.

Під час свого візиту делегація оглянула місто, долучившись до реальностей життя миколаївців у часи війни. На зустрічі в офісі відновлення та розвитку територіальної громади мер Миколаєва, Олександр Сєнкевич, зустрівся з президентом асоціації Жілем Бургініойном, віцепрезидентом асоціації Клодом Мулером та представником асоціації Андре Таваном. У заході також взяли участь секретар міської ради Дмитро Фалько, віцемер Віталій Луков та директорка департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко.

Асоціація "Нарбонна-Україна" є одним з ключових наших партнерів. Ви допомагаєте Миколаєву із перших днів повномасштабного вторгнення росії. Ми дуже цінуємо все, що ви робите для нашої громади, - сказав Олександр Сєнкевич.

Місту вже передали 13 вантажівок з гуманітарним вантажем, медичне обладнання, 11 різних машин. Серед них автомобілі швидкої допомоги, пожежно-рятувальна машина, легкові автівки та транспорт для комунальних служб.

Надана допомога спрямована на підтримку стійкості та відновлення Миколаєва.

Надіслали й іграшки, солодощі, одяг, медикаменти, які передали лікарням, дітям, громадянам, які опинились у складних життєвих умовах, та внутрішньо переміщеним особам.

Також у Нарбонні притулок знайшли майже 300 українців, яким довелося полишити Батьківщину, рятуючись від російських окупантів.

Окрім цього, наразі до Миколаєва прямують ще 6 автівок. У планах - прийняття на реабілітацію захисників України з їх родинами.

Було підписано меморандум про партнерство у питаннях гуманітарної допомоги та економічного розвитку, освіти й охорони здоров’я, культури та мистецтва.

Також, 25 січня Миколаївська ОВА та Всесвітня продовольча програма ООН уклали угоду про створення сприятливого соціально-економічного середовища.

У рамках цієї зустрічі було укладено угоду про створення соціально-економічного середовища, спрямованого на підтримку розвитку індустрії інформаційних, комунікаційних та цифрових технологій для допомоги постраждалому населенню.

Анна Бальчінос

Поділитися