12 січня 2024 р. 10:24

Хто та як може отримати компенсацію за розміщення переселенців в Одесі

Фото: Depositphotos

(Фото: Depositphotos)

Жителі Одеси можуть отримати компенсацію витрат за безоплатне тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомили в Одеській міській раді.

Там зазначили, що компенсація надається фізичним особам - громадянам України, які є власниками житла або їхніми представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину.

У мерії зауважили, що за останніми змінами в Порядок надання (Постанова КМУ від 29.12.2023 № 1413)  компенсація не надається власникам житла, які розмістили у своїх житлових приміщеннях родичів: чоловіка, дружину, батька, матір, дітей, онуків, зокрема повнолітніх.

Сума компенсації за кожен день складає 14,77 гривні для однієї людини. 

Залишити повідомлення про безкоштовне розміщення ВПО та створити заявку на отримання компенсації можна за посиланням.

Раніше ми писали, одесити можуть отримати виплати за пошкодження житла, які сталися в наслідок російської агресії. Відтепер подати заяву на компенсацію можна через Департамент надання адміністративних послуг Одеської міської ради.

Нагадаємо, з одеського бюджету планують виділити кошти на ремонт житлового багатоповерхового будинку на вулиці Середній, який постраждав під час масованої ракетної атаки рф, 29 грудня.

В мерії стверджують, що наразі цей об’єкт є одним із найбільш проблемних у місті. За інформацію, наданою експертами, протиаварійні роботи треба провести якомога швидше, аби уникнути обвалення будинку. Сума, що потрібна на відновлення будинку, обчислюється в десятках мільйонів гривень та є непід'ємною для ОСББ.

Ірина Глухова

Поділитися