02 червня 2021 р. 20:04

Бійцям-іноземцям з зони операції об'єднаних сил стане легше отримати громадянство

Бійцям-іноземцям з зони операції об'єднаних сил стане легше отримати громадянство

Кабінет міністрів України підготував законопроєкт, який має значно спростити процедуру надання громадянства іноземним бійцям операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі.

Про це стало відомо під час засідання уряду 2 червня. 

Передбачається, що законопроєкт дозволить спростити порядок набуття громадянства України громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання. А також іноземцям та особам без громадянства, які служили або служать у Збройних силах України та/або брали участь в АТО на Донбасі.

У пояснювальній записці уточнюється, що на спрощений порядок можуть претендувати іноземці, прийняття до громадянства яких становить державний інтерес для України. В тому числі, якщо в поданні на ім'я президента містяться відомості про те, що особа безпосередньо брала участь в операції на Донбасі щодо забезпечення територіальної цілісності.

Нагадаємо, український парламент проголосував за запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування, яку також називають "судом у смартфоні". 

Президент України Володимир Зеленський підтримав пропозицію Служби безпеки України і ввів в дію рішення Ради національної безпеки та оборони про нові санкції проти фізичних та юридичних осіб строком на три роки.

Верховна Рада України 16 червня 2020 року ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання особою без громадянства». 

Поділитися