11 лютого 2020 р. 15:59

Майже всі спеціалізовані медичні заклади Одещини готові співпрацювати з Нацслужбою здоров'я

Майже всі спеціалізовані медичні заклади Одещини готові співпрацювати з Нацслужбою здоров'я

Національна служба здоров'я України повідомила, що до контрактування за усіма показниками, станом на 10 лютого, готові 92,24 % медичних закладів, що надають спеціалізовану допомогу в Одеській області.

Про йшлося в Одесі під час наради з підготовки до укладення договору у рамках впровадження програми медичних гарантій з 2020 року.

Наразі у регіоні автономізовано вже понад 98 % спеціалізованих медичних закладів. Комп'ютеризовано – близько 84 %, зареєстровано в електронній системі охорони здоров'я (ЕСОЗ) – понад 98 %, підключено до медичних інформаційних систем (МІС) - близько 99 % спеціалізованих медичних закладів. КЕП - кваліфікований цифровий підпис отримали понад 91 % медичних працівників, яких буде залучено до виконання договору з НСЗУ».

З 1 квітня у повному обсязі запрацює Програма медичних гарантій - перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно. Щоб скористатися цим переліком, пацієнт повинен зробити кілька простих кроків: укласти декларацію з лікарем первинки, отримувати направлення на наступні рівні допомоги

Поділитися