09 березня 2024 р. 14:55

Росіяни агітують кримських студентів укладати контракт з армією рф

Фото:Нацспротив

(Фото:Нацспротив)

В анексованому Криму окупаційна влада у навчальних закладах агітує студентів укладати контракт зі збройними силами рф.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За їхньою інформацією, в тимчасово окупованому Криму напередодні закінчення навчального року посилилась агітація окупантів щодо вступу до лав збройних сил рф.

"Агітатори з військкомату здійснюють обхід навчальних закладів та пропонують замість строкової служби укласти контракт, аби мати змогу набрати "добровольців" та відправити їх на фронт", - йдеться у повідомленні.

Також агітацію проводять під час екскурсій, та зганяючи молодь на масові заходи з пропагандистськими концертами. 

Раніше повідомлялось, що окупаційна влада Сімферополя має намір збудувати військово-спортивне містечко для навчання школярів військовим професіям. Навчання буде охоплювати польову, спортивно-тренувальну, морську та початковий військовий вишкіл.

Вже зараз окупаційна влада Криму навчає 15 інструкторів, чітко орієнтованих на подачу військових спеціальностей школярам.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що фактично у всіх школах Криму росіяни проводять мілітаризацію дітей, залучаючи їх до плетіння маскувальних сіток для російських військових.

Він розповів, що у листопаді 2023 року відбувалась масова навала так званих волонтерів і всіляких організаторів воєнізованих заходів в українську середню школу Сімферопольського району. При цьому залучення дітей у всі ці заходи знімали на відео й демонстрували на російських каналах.

Американський Інститут вивчення війни також зазначав, що російські окупаційні адміністрації продовжують примусову мілітаризацію українських дітей, які мешкають на окупованих територіях.

Олеся Ланцман

Поділитися