26 грудня 2019 р. 12:43

Роздільнянська міськрада прийняла бюджет 2020

Роздільнянська міськрада прийняла бюджет 2020

Пленарне засідання XXXXIII сесії Роздільнянської міської ради сьомого скликання, на якому депутати затвердили бюджет на 2020 рік, відбулося 23 грудня

Порядок денний останньої у цьому році сесії складався з 98 питань, більщість з них традиційно стосувалися землевпорядкування. У засіданні взяли участь 20 депутатів міськради, працівники апарату міськради, представники ЗМІ та доктор економічних наук, професор Анатолій Ковальов, який працював над розробкою Стратегії економічного розвитку м.Роздільна з перспективою створення ОТГ до 2025 року.

Депутати затвердили Стратегію економічного розвитку міста, яка передбачає об’єднання навколо міста 10 сільських громад. Члени громад можуть ознайомитися з деталями Стратегії на сайті міської ради. Також, після доповіді головного бухгалтера міськради Ольги Босюк затвердили бюджет на 2020 рік і  прогноз бюджету на 2021 і 2022 роки.

Потім обговорили і затвердили дві міські програми —  про забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб та молоді з їх числа на 2020-2021 роки і  про розвиток  фізичної культури і спорту в місті Роздільна на 2020-2021 роки. Крім того внесли зміни до цільової Програми «Милосердя в дії», Програми розвитку та енергозбереження житлово-комунального господарства,  Програми благоустрою міста,  Програми «Безпечне місто» на 2019-2020 роки, Програми висвітлення діяльності Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету на 2019-2020 роки. Всі зміни стосувалися збільшення коштів на виконання програм.

Також були внесені доповнення до Програми соціально-економічного розвитку міста Роздільна на 2017-2021 роки, прийняте рішення про створення інклюзивної групи у міському дошкільному закладі «Веселка» і узгоджене рішення про делегування коштів у районну раду  для утримання міських дошкільних закладів.

Депутати прийняли рішення про надання матеріальної допомоги  містянам, що потрапили у скрутне становище, і про пільги батькам, чиї діти відвідують міські дошкільні заклади.

Протягом засідання  пролунала одна заява про конфлікт інтересів — від Олександра Соловйова, переважна більшість рішень прийняті одностайно, хоча  точилися жваві обговорення графіку і суми коштів на ремонт доріг, будівництво тротуарів і ремонт будівлі колишнього кінотеатру , на який заплановано більше трьох мільйонів гривень.

Поділитися