28 лютого 2024 р. 19:32

У Миколаєві зібрали кошти на перший "Освітянський дрон"

ФОТО: Миколаївський обласний інститут післядипломної освіти

(ФОТО: Миколаївський обласний інститут післядипломної освіти)

У Миколаєві завдяки внескам освітян купили перший "Освітянський дрон". Його вже відправили на Донецький напрямок.

Про це повідомили в Миколаївському обласному інституті післядипломної освіти.

Дякуємо всім небайдужим: закладам, відділам освіти Миколаївщини та освітянам з інших регіонів, фондам, громадським організаціям, небайдужим громадянам за те, що підтримали ініціативу Миколаївського обласного інституту післядипломної освіти "Освітняський дрон". Окремо дякуємо ГО "REBEL VOLUNTEERS" (м. Миколаїв) за подарунок до придбаного дрона - 3 запасні батареї та зарядний пристрій, - ідеться у повідомленні.

За дев'ять днів збору освітяни задонатили понад 101 000 гривень.

До збору коштів залучились педагоги, заклади освіти, органи управління освітою, благодійні фонди, громадські організації та просто небайдужі громадяни. Гроші збираються на купівлю MAVIC 3 PRO для двох підрозділів ЗСУ.

Освітянам залишилось зібрати менше ніж 10 тисяч, і другий дрон MAVIC 3 PRO теж відправиться на передову.

Усі охочі також можуть долучитися до збору.

Нещодавно атомники підтримали Збройні Сили України на понад мільйон гривень у межах ініціативи "Допомога захисникам України". Цю допомогу отримали два військові підрозділи.

Військовій частині А4714 працівники Південноукраїнського енергокомплексу вручили два інверторні генератори, три супутникові системи STARLINK та квадрокоптер DJI Mavic 3.

Також миколаївські десантники отримають "Пульстрон" за 50 мільйонів гривень.

Один із комплексів розвідки та знищення "Пульстрон" буде виділений для 79-ї окремої десантно-штурмової бригади з Миколаєва.

Також працівники Миколаївського театру перерахували з власних зарплат 134 000 гривень на рахунок благодійного фонду "Повернись живим".

Анна Бальчінос

Поділитися