04 березня 2024 р. 10:58

У Миколаєві врятували тримісячну дитину, яка надихалась димом

ФОТО: ГУ ДСНС України у Миколаївській області

(ФОТО: ГУ ДСНС України у Миколаївській області)

У Миколаєві з пожежі врятували тримісячну дитину, яка надихалась продуктами горіння.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.

Ввечері 3 березня о 22:49 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що по вул. Оберегова у дев'ятиповерховому житловому будинку на п'ятому поверсі виникла пожежа в тамбурі.

На місце направлено три відділення 1 державної пожежно-рятувальної частини та чергову зміну оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС.

В результаті пожежі утворилось сильне задимлення, яке розповсюдилось на нижні й верхні поверхи.

Рятувальники разом з медиками обійшли кожну квартиру та в одній з них знайшли маломобільну 79-літню жінку, яка попередньо надихалась продуктами горіння. Постраждалу евакуйовано та госпіталізовано до медичного закладу.

Також в одній з квартир на верхньому поверсі, куди також дістався дим, медики оглянули родину та рекомендували госпіталізувати їх тримісячну дитину, яка за зовнішнім оглядом мала ознаки отруєння продуктами горіння.

Пожежу вогнеборці ліквідували о 23:26 на площі 10 кв. м, причина її виникнення наразі встановлюється.

Від ДСНС залучено 15 вогнеборців та 4 спецавтомобілі. Також на місці працювали бригада АТ «Миколаївобленерго», правоохоронні органи та медики.

Нещодавно на Миколаївщині рятувальники ліквідували велику пожежу очерету. Вогонь пройшов майже по 7 гектарах території області. Епізоди виникли у Миколаївському (2 випадки), Баштанському (3 випадки), Вознесенському (1 випадок) районах області.

У Миколаєві пожежники врятували 11-річну дівчинку та її батька. Постраждалим надали першу допомогу медики швидкої. Від ДСНС до гасіння залучалось 20 вогнеборців та 6 спецавтомобілів.

Протягом січня на Миколаївщині виникло 62 пожежі, з них 48 - у житловому секторі.

Анна Бальчінос

Поділитися