17 вересня 2023 р. 15:21

Кіпер звернувся до мерії щодо скасування тендеру для Київського суду

Олег Кіпер під час зустрічі з журналістами. Фото: Інтент

(Олег Кіпер під час зустрічі з журналістами. Фото: Інтент)

Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер вимагає скасувати тендери на ремонт суду та озеленення міста. З відповідним запитом він звернувся до міського голови Геннадія Труханова.

Про це повідомляє журналістка Ірина Гриб

Згідно з коментарем пресслужби Одеської ОВА, підпис на листі схожий на підпис голови ОВА Олега Кіпера і справжність цього документа пресслужба не спростовує.

В цьому листі Олег Кіпер зазначив, що "реконструкція будівлі суду не є тією нагальною потребою громади, що обумовлена необхідністю у її здійсненні саме в воєнний час та з огляду на постійні ракетні обстріли зокрема й адміністративних будівель" та попросив ініцюювати перегляд цих питань з огляду на доцільність витрачання бюджетних коштів на зазначені цілі.

Відомо, що раніше, під час спілкування з журналістами Олег Кіпер на запитання про тендери щодо реконструкції приміщення Київського районного суду та Театру юного глядача відповів: "Мабуть, він (Геннадій Труханов – ред.) знає що він робить і для чого він робить. Це ж його виборці, вони в нього запитають. ... Що стосується Київського суду, то питання приймалося без мене. Це довга історія. Розумію, що питання конвоювання важливе, але на часі воно чи ні, поки не можу відповісти".

Зазначимо, що саме витрати бюджету на ремонт Київського суду стали приводом для пікетів під Одеською міською радою, ініційованих керівницею благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катериною Ножевніковою, які тривають вже третій тиждень. За словами мітингувальників, поки що належної реакції немає як від місцевої, так і від центральної влади.

Сергій Лозовський

Поділитися