01 грудня 2023 р. 08:29

Одеська область отримала субвенцію на ремонт медичних та навчальних закладів

Фото: Фейсбук

(Фото: Фейсбук)

Одеська область отримала з перерозподілу субвенції з державного бюджету 509 мільйонів 154 тис гривень. На ці гроші планують відремонтувати медичні та навчальні заклади у шести громадах.

Про це Укрінформу розповіли в управлінні інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Одеської ОВА.

Із цих грошей до обласного бюджету Одеської області надійшло 185 млн 675 тис. грн.

На них планують провести реконструкцію будівлі балтської загальноосвітньої школи № 3 - колегіум. Також відремонтують й балтський ліцей №1 та планується ремонт Балтської багатопрофільної лікарні.

Бюджет Одеської міської територіальної громади отримав з перерозподілу субвенції 225 млн. гривень, на які планують провести ремонтні роботи у трьох лікарнях та двох школах.

Бюджет Таїровської селищної територіальної громади отримав з субвенції 35 мільйонів гривень.

На них планують провести реконструкцію каналізаційного колектора від очисних споруд смт. Таїрове до камери №2 у ж/м "Чорноморка".

Бюджет Березівської міської територіальної громади отримав з субвенції 15 млн грн.

Бюджет Доброславської селищної територіальної громади отримав з субвенції 31млн 163тис. грн. Бюджет Арцизької міської територіальної громади отримав з субвенції 10 млн. гривень.

Як ми вже писали, 28 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення "Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2023 році", яке визначає нові механізми фінансування у сфері освіти для низки регіонів України. У перелік ввійшли Миколаївська та Херсонська області.

Таким чином освітню субвенцію обсягом 37,5 мільйона гривень перерозподілять між місцевими бюджетами семи областей України: Миколаївською, Херсонською, Запорізькою, Київською, Полтавською, Сумською, Харківською.

Костянтин Неділько

Поділитися