30 жовтня 2023 р. 21:11

На Миколаївщині закупили обладнання компаній, які співпрацюють з росією

Фото: Асоціація міст України

(Фото: Асоціація міст України)

На Миколаївщині чиновники придбали продукцію двох китайських компаній за бюджетний кошт – Hikvision та Dahua. До цього Національне агентство з питань запобігання корупції внесло ці компанії до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомляє Nikcenter.

Зазначимо, що Національне агентство з питань запобігання корупції включило дві китайські державні компанії Hikvision та Dahua Technology до переліку "Міжнародні спонсори війни". Обидві компанії активно продають до рф дрони, тепловізори, камери відеоспостереження та інше обладнання, яке використовується російською армією.

Додамо, що з початку року в регіоні відбулося понад 50 публічних закупівель, які передбачають постачання обладнання для відеоспостереження.

Йдеться про купівлю сотень відеокамер і відеореєстраторів, а також супутнього обладнання для внутрішнього та вуличного спостереження. Ще близько 20 відсотків договорів не містять згадки про виробника продукції.

До того ж відеокамери та відеореєстратори Hikvision та Dahua у 2023 році купували міські та сільські  ради, комунальні підприємства та державні установи Миколаївської області. Також це обладнання внесено до кошторисів великих проєктів реконструкції будівель. 

Більшість договорів укладено на суму до 50 тисяч грн, враховуючи послуги монтажу, прокладання кабелів тощо.

Так, 13 жовтня ми інформували, що у Миколаєві планують встановити понад сто камер відеоспостереження до кінця року.

Також у Миколаєві планують облаштувати світлофори, які працюватимуть у блекаути.

12 жовтня ми писали, що у Миколаєві відомі перші пропозиції з перейменування вулиць.

Перед цим, 14 вересня Миколаївська облрада не підтримала перейменування обласної бібліотеки.

Тетяна Каптур

Поділитися