26 серпня 2023 р. 10:01

Ізмаїл заплатить 480 тисяч гривень за менеджерські послуги з впровадження європейського проєкту

Поромна переправа Орлівка — Ісакча. Фото: Вікіпедія

(Поромна переправа Орлівка — Ісакча. Фото: Вікіпедія)

Виконавчий комітет Ізмаїльської міськради заключив договір на суму 480 тисяч гривень з місцевою компанією "Ресурс консалтинг партнер" на послуги менеджменту з впровадження проєкту "CBConnect-Trans  —  розвиток інтермодального транскордонного сполучення за маршрутом "Ісакча - Орлівка - Ізмаїл - Тульча".

Про це повідомляє кореспондентка Інтента з посиланням на сайт держзакупівель Prozorro.

Оплачувати послуги замовник виконавцеві планує у два етапи, рівними сумами. Джерело фінансування – кошти Європейського Союзу. Строк надання послуг – до кінця 2023 року. 

Очікується, що експерти нададуть свої професійні послуги у консультуванні та впровадженні проєкту, а саме: 

  • складанні фінального звітупро хід реалізації проекту – розроблятиметься на підставі отриманих даних від Замовника, описавши діяльність, що була здійснена у звітний період;
  • складанні фінального звіту (фінансового та технічного), порівнюючи здійсненні витрати в проєкті у звітному періоді з бюджетом проекту;
  • завантаженні технічного та фінансового фінального звіту в електронну систему EMS ENI Спільної операційної програми "Румунія – Україна 2014-2020";
  • консультування та контроль заходів в рамках проєкту та допомога в їх реалізації;
  • сприяння в організації та участь у робочих зустрічах/ заходах разом з командою з впровадження проєкту;
  • допомозі та супроводу процедур закупівель та підготовці документів для тендерів;
  • консультації та допомога з візуалізаційними матеріалами.

Нагадаємо, що в рамках українсько-румунського проєкту для розвитку пасажирського сполучення з сусідньою країною в Ізмаїлі планують створити стоянку на 12 місць для маломірних суден. Нові судна виконуватимуть регулярні рейси між Ізмаїлом та Тулчею та зможуть оживити саме пасажирську складову сполучення між цими містами. Грантовий контракт по цьому проєкту виконком Ізмаїльської міськради підписав навесні 2021 року.

За даними аналітичного сервісу YouControl, ТОВ "Ресурс Консалтинг Партнер" зареєстроване в Ізмаїлі десть років тому. Однією з власниць цієї компанії є Марія Бабаян. За даними видання Bessarabia.ua, до того як вийти заміж за Ігоря Бабаяна - ексочільника комунального підприємства  "Агентство транскордонного співробітництва "Єврорегіон Нижній Дунай", носила прізвище Чепой та є донькою ексзаступника голови Ізмаїльської районної адміністрації. 

За роки свого існування компанія "Ресурс Консалтинг Партнер" виграла тендери на загальну суму більш ніж 28 мільйонів гривень, у тому числі у 2023 році – на суму 4 мільйони 242 тисячі гривень.

Антоніна Лубченко

Поділитися