17 жовтня 2023 р. 12:28

Бюджет програми відновлення житла в Ізмаїлі збільшили в 7 разів

Фото: Facebook/Андрія Абрамченка

(Фото: Facebook/Андрія Абрамченка)

Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради Одеської області на засіданні 13 жовтня вніс зміни до Програми термінового відновлення житла, постраждалого внаслідок проявів збройної агресії російської федерації на території міської громади. 

Зокрема, як повідомляє кореспондентка Інтента, бюджет програми, розрахований на 2023 рік, був збільшений з 500 тисяч гривень до 3,5 мільйона гривень.

Кошти на ці потреби направлять з міського бюджету.

У вересні поточного року виконком Ізмаїльської міської ради ухвалив програму термінового відновлення житла з загальним бюджетом 500 тисяч гривень. 

В документі вказано, що дана програма надає можливість в умовах воєнного стану коштом бюджету Ізмаїльської міської територіальної громади терміново відновлювати на території міста житло, яке внаслідок проявів агресії російської федерації отримало незначні пошкодження. Йдеться про приватні домоволодіння, багатоквартирні будинки та їх загальні приміщення, окремі квартири, гуртожитки приватної та комунальної власності, в окремих випадках – державної власності. Незначними пошкодженнями житла вважаються пошкодження вікон, дверей, елементів стін та даху, парканів, в окремих випадках – елементів наявних у житлі систем теплопостачання, водопостачання, електропостачання, без відновлення яких (поточного ремонту, заміни) житло не можливо повноцінно використовувати за призначенням. 

В ніч на 12 жовтня Ізмаїл пережив чергову атаку дронами-камікадзе. Влучання привели до пошкоджень житлових будинків — багатоповерхівки та будинків приватного сектору. Протягом 13 жовтня спеціалісти міського управління житлово-комунального господарства та соціальних служб отримали 43 заяви від місцевих мешканців на відшкодування пошкоджень житла та отримання допомоги. 
 

Сили протиповітряної оборони спромоглися збити 23 дрони в небі над Одеською областю вночі з 9 на 10 жовтня.

Раніше, 6 жовтня, армія рф вчергове атакувала Україну ударними безпілотниками. Працювали сили протиповітряної оборони, над Одещиною знищили 3 БпЛА типу Shahed-131/136.

Всього тоді над Україною ППО знищила 25 з 33 "шахедів". Вони прямували кількома групами у напрямку південних, східних та центральних областей

Напередодні протягом ночі 5 жовтня ворог атакував південні та центральні регіони України з південно-східного напрямку ударними безпілотниками. Силами протиповітряної оборони над Одещиною було знищено 5 безпілотників.

28 вересня ворог атакував південні та центральні регіони України з південно-східного напрямку, з району Приморсько-Ахтарська (рф) та миса Чауда (ТОТ Крим) ударними безпілотниками. Силами протиповітряної оборони над Одещиною було знищено 3 безпілотники.

25 вересня російські військові спрямували по Одеській області 19 ударних дронів типу Shahed-136/131  та  дві надзвукові ракети "Онікс".

Антоніна Лубченко

Поділитися