20 вересня 2023 р. 16:41

Антимонопольний комітет оштрафував "Миколаївоблтеплоенерго": холод у квартирах

Фото: Слово і діло

(Фото: Слово і діло)

Антимонопольний комітет України визнав обласне комунальне підприємство "Миколаївоблтеплоенерго" таким, що вчинило порушення, у вигляді зловживання монопольним (домінантним) становищем на ринку, що призвело до ущемлення інтересів споживачів.

Про це інформує пресслужба відомства.

Під час розгляду справи, розпочатої відносно ОКП "Миколаївоблтеплоенерго", за заявами жителів  Миколаєва, Відділенням було встановлено, що протягом опалювальних періодів 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018 та 2018-2019 років зазначеним теплопостачальним підприємством неналежним чином надавалися послуги з централізованого опалення. Зокрема, не було забезпечено нормативну температуру повітря у квартирах споживачів, які мешкають в багатоквартирних будинках, обладнаних приладами обліку.

Оскільки ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" займало монопольне становище на ринку надання послуг з централізованого опалення у зазначені періоди, адміністративною колегією Південного міжобласного територіального відділення АМКУ вищезазначені дії відповідача було визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та оштрафовано на 68 000 грн, - зауважили в повідомленні.

Разом з тим адміністративною колегією АМКУ при прийнятті рішення враховувалися заходи, що вживались ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" у процесі розгляду справи для припинення дій, що призводили до ущемлення прав споживачів. Це, зокрема, розроблення коригувальних графіків теплопостачання, модернізація котелень, теплових пунктів будинків, обстеження внутрішньобудинкових мереж тощо.

Так, 9 вересня стало відомо, що "Первомайськводоканал" зловживало своїм становищем, через що АМКУ розпочав розслідування.

До того ж 7 липня антимонопольники викрили змову на закупівлі ламп та світильників для Південноукраїнської АЕС.

Також 3 червня антимонопольники оштрафували дві компанії за змову під час тендеру в аеропорті "Одеса".

Перед цим, 2 січня "Миколаївмолпром" учетверте оштрафували за неправдиве маркування продукції.

Тетяна Каптур

Поділитися