15 липня 2022 р. 12:21

Війна-війною: одеську премію отримали росіяни

Війна-війною: одеську премію отримали росіяни

Лауреатами та дипломантами премії Бабеля у 2022 році, незважаючи на агресію росії проти України, стали російські письменники.

Про це повідомляється на сторінці премії.

Зокрема дипломантом премії Ісака Бабеля-2022 став росіянин Лев Усикін зі своїм оповіданням "Марки". 

Також дипломантами стали:
Рена Арзуманова (США) – за оповідання "Найкращий тато".
Григорій Беркович (Німеччина) – оповідання "Нотатки медбрата".
В'ячеслав Верховський (Україна) – за цикл оповідань "Моє життя в мистецтві форсмажору".
Олександра Ходорковська (США) – за цикл оповідань "Минулий час".

Серед лауреатів премії двоє росіян: Тетяна Хохріна – за цикл "Малахівські оповідання" та Григорій Ряжський за оповідання "Ідіотик", розділили третє місце. 

Перше та друге місця віддали українцям: Олексію Курилко (Україна) – за оповідання "Все минеться" та Олена Анрейчикова за цикл оповідань "Ключики".

Розмір грошової винагороди премії: І місце – 60 тис. грн, ІІ місце – 30 тис. грн, ІІІ місце – 15 тис. грн.

Співзасновниками премії виступають: Одеський літературний музей, літературний журнал "Веселка" (Київ), Одеська національна наукова бібліотека, Лідія Ісаківна Бабель (дочка письменника, США).

Ситуація викликала обурення в українців - користувачів соціальних мереж.

Зазначимо, що двох дітей, постраждалих від ракетного удару російських військ по селищу Сергіївка в Одеській області транспортували до Львова. 

Уродженка Арцизу Гуля Мінгазова, яка постраждала від обстрілу ракетами селища Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області 1 липня, померла в лікарні.

Наразі, слідчі завершили проведення 30 оглядів місць події, за результатами яких виявлено понад 500 уламків від ракет, якими влучили у багатоповерхівку та бази відпочинку в селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області.

Поділитися