08 листопада 2022 р. 17:36

Одеських школярів запрошують до участі у конкурсі відеороликів проти насилля

Одеських школярів запрошують до участі у конкурсі відеороликів проти насилля

Традиційний міський конкурс аматорських соціальних відеороликів щодо протидії насильству планується провести в Одесі у рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насилля".

Конкурс проводиться серед учнів 7-11 класів закладів освіти міста, повідомляють в Одеському муніципалітеті.

Мета заходу - формування в учнівської молоді нульової толерантності до проявів будь-яких форм насильства.

Конкурс проходитиме у два етапи:

  • І етап (заочний) – 21 листопада – 6 грудня 2022 року;
  • ІІ етап (очний) – 7 грудня 2022 року.

Для участі в заочному етапі конкурсу необхідно розмістити аматорські відеоролики на відеохостингу YouTube та надати до Одеського центру професійного розвитку педагогічних працівників заявку на участь у паперовому та електронному вигляді (за відповідною формою).

Відбір кандидатів для участі в очному турі відбуватиметься шляхом інтерактивного голосування. Заявки приймаються до 20 листопада 2022 року.

Минулого року Одеський міський голова Геннадій Труханов втретє поспіль підписав розпорядження про проведення міського конкурсу аматорських соціальних відеороликів «STOP булінг» у 2021 році. На це виділили 25 тисяч гривень з бюджету.

21 лютого 2022 року директорка департаменту освіти Олена Буйневич розповіла, що повідомлень про насильство над дітьми від учнів шкіл Одеси у 2021 році зареєстровано значно більше, ніж у 2020 році - 20 проти дев'яти.

В 2020 році також виділили 25 тисяч гривень на проведення конкурсу. 

У 2019 році під час нагородження переможців конкурсу міський голова намагався пожартувати проте невдало. Тоді під час апаратного засідання 2 грудня, мер запропонував ідею створення конкурсу відеороликів "Стоп депутатському ідіотизму". Того року конкурс "STOP булінг" проводився вперше.

Поділитися