11 липня 2022 р. 09:07

Мер Львова закликав представників ЮНЕСКО внести Одесу до переліку міст світової спадщини

ФОТО: Львівська міська рада

(ФОТО: Львівська міська рада)

Львівський міський голова Андрій Садовий під час зустрічі із делегацією секретаріату ЮНЕСКО закликав надати статус міст світової спадщини Харкову та Одесі задля збереження пам’яток.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

«Дуже важливо, щоб Харків та Одеса теж, як і ми, отримали статус міст світової спадщини ЮНЕСКО, адже зараз ворог нищить там пам’ятки. Ви не побоялись приїхати та побачити реальну ситуацію, тому, я вірю, що ЮНЕСКО зможе у короткий термін надати допомогу містам. Львів готовий стати частиною цього процесу», - зазначив Андрій Садовий.

Зазначимо, Одесу можуть внести до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО вже до кінця цього року.

На початку червня уповноважена з культури та медіа Федерального уряду Федеративної Республіки Німеччина пані Клаудія Рот запевнила Одеського міського голову Геннадія Труханова у підтримці прагнень міської ради у внесенні в Список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з боку свого уряду.

Пам'ятка архітектури в центрі Одеси - Воронцовський палац постраждала від одного з ракетних обстрілів міста російськими військами.

У квітні 2018 року Управління капітального будівництва Одеської міської ради провело тендер для вибору компанії, щоб скорегувати проєкт реставрації ансамблю Воронцовського палацу в бік подорожчання.

Одеській міськраді на сесії 15 березня 2017 року запропонували внести зміни до міської цільової програми "Номінування історичного надбання Одеси до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО" на 2016-2018 роки. 

Поділитися