28 березня 2021 р. 15:22

В Одесі відновлять Музей морського флоту

В Одесі відновлять Музей морського флоту

Будівля Музею морського флоту України буде відновлена в рамках програми «Велика реставрація» за кошти державного бюджету.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної ради.

Як йдеться в повідомленні, проєкт реставрації історичної пам’ятки є, але наразі потребує корегування. Над цим комплексно працює депутатка Наталія Данилко.

Планується, що питання виділення необхідних для корегування проєкту коштів у розмірі 1 мільйона гривень з обласного бюджету депутатам запропонують розглянути на наступній сесії.  

Будівля музею (Англійський клуб), що на Ланжеронівській, 6, суттєво постраждала під час пожежі у 2005 році.

Водночас мерія Одеси планує перенести оновлений Музей Голокосту в Прохоровський сквер.

Виконавчий комітет Одеської міської ради визначив комунальне підприємство "Міське комунальне будівництво" замовником проєктування та проведення реконструкції будівлі для створення музею пам'яті жертв Голокосту у Прохоровському сквері в Одесі. 

Нагадаємо, що проєкт реставрації аварійного будинку Гоголя в Одесі має бути готовим до кінця квітня, тож роботи по реставрації будинку планують розпочати також наступного місяця. 

Депутати Одеської міськради включили будинок Руссова в перелік об'єктів, приміщення яких місто здає за 1% від вартості, причому тільки пільговикам або ж бюджетним організаціям.

Відповідне рішення обранці ухвалили 17 березня на сесії Одеської міської ради.  

Поділитися