09 листопада 2021 р. 16:55

Одеську філармонію пропонують назвати ім'ям Давида Ойстраха

Одеську філармонію пропонують назвати ім'ям Давида Ойстраха

Пропозиція надійшла від трудового колективу філармонії, який аргументує ідею великим внеском Давида Ойстраха у розвиток установи.

Втім, аби ухвалити рішення про перейменування філармонії, в обладміністрації мають провести громадські слухання, зазначив "Перший міський".

Слухання призначені на 13 листопада. А раніше всі охочі можуть надіслати на пошту департаменту культури ОДА свої пропозиції до перейменування.

Результати обговорення обіцяють оприлюднити до 24 листопада цього року.

«Кожен, хто бажає висловити свою позицію щодо підтримання зазначеної пропозиції присвоєння чи навпаки – проти зазначеної пропозиції, можуть подати свої зауваження чи свої пропозиції у письмовій формі на електронну пошту департаменту», - розповіла Інна Ткачук, завідувач сектору правового забезпечення департаменту культури облдержадміністрації.

Нагадаємо, постійна комісія Одеської обласної ради з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності Одеської обласної державної адміністрації підтримала проєкт розпорядження голови Одеської облдержадміністрації про перерозподіл доходів та видатків обласного бюджету на 2021 рік.

Кабінет Міністрів України планує направити субвенції на реставрацію Одеського національного художнього музею, філармонії та Музею західного та східного мистецтва. 

Раніше Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації оголосив тендер для пошуку підрядника, якому заплатять за ремонтно-реставраційні роботи на будівлі-пам’ятці національного значення – «Нова Біржа» Одеська обласна філармонія. За це планується заплатити 58 мільйонів. 

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про надання комунальній установі "Одеський художній музей" статусу національного.

Національний банк України задовольнив звернення Одеського художнього музею щодо надання у тимчасове користування приміщення за адресою вулиця Рішельєвська, 8. 

Поділитися