12 вересня 2021 р. 12:05

Фільм зі сценами з одеської в'язниці отримав нагороду в Венеції

Фільм зі сценами з одеської в'язниці отримав нагороду в Венеції

На 78-му Венеціанському міжнародному кінофестивалі оголосили переможців, серед яких є представники України. 

Переможцем основного конкурсу стала стрічка "Подія" французької режисерки Одрі Діван. Вона повезе на батьківщину "Золотого лева". В цій номінації також була представлена Україна з фільмом Валентина Васяновича "Відблиск".

"Срібних левів" отримали лауреат гран-прі журі Паоло Соррентино, який представив картину "Рука бога", та Джейн Кемпіон за фільм "Сила собаки".

У програмі "Горизонти" найкращою визнано роботу Лаурінаса Барейші "Паломники". Нагороду найкращому режисеру отримав Ерік Гравель, найкращою актрисою визнано Лор Каламі, найкращим актором став Пісет Чхун. Спеціальним призом журі нагороджено Кіро Руссо за фільм "Великий крок". Приз за кращий короткометражний фільм отримали Кристобаль Леон та Хоакін Косінья

У "Горизонтах" також брали участь українці. І якщо фільм "Носоріг" Олега Сенцова не був відзначений нагородою, то інша робота - фільм "Цензорка / 107 матерів" - отримала приз за кращий сценарій. Режисер стрічки - Петер Керекеш, працювали над нею кінематографісти Словаччини, Чехії і України. Фільм розповідає про долю жінки на ім'я Леся, яка народила першу дитину під час ув'язнення. І з того моменту її оточують лише жінки. 

Стрічку знімали позаминулого року в одеській виправній колонії № 74.

Нагадаємо,  21 серпня на Потьомкінських сходах відбулась церемонія закриття ХІІ Одеського Міжнародного Кінофестивалю. Традиційно церемонія розпочалась з Червоної доріжки, де пройшли режисери, продюсери, актори фільмів та почесні гості кінофесту. 

Гран-прі 12 Одеського Міжнародного кінофестивалю, переможця якого визначали глядачі, отримав фільм Катерини Горностай "Стоп-земля". Найкращим короткометражним фільмом стала картина Ольги Журби "Папині кросівки", приз за найкращий повнометражний фільм відійшов до картини Тараса Дроня "Із зав'язаними очима". "Золотим Дюком" було нагороджено британського режисера Террі Ґілліама. 

Поділитися