19 січня 2019 р. 13:48

У Роздільній відбувся фестиваль вертепів

У Роздільній відбувся фестиваль вертепів

Напередодні свята Водохрище у Роздільній відбувся третій районний фестиваль вертепів. У ньому взяли участь 20 творчих колективів, що на третину більше, ніж минулого року.

Фестиваль мав відбутися 12 січня, та через погодні умови був перенесений на тиждень. Святково прибрану сцену  встановили на головній площі міста  біля ялинки.

Відкрив захід колектив Роздільнянської РДА «Зірковий шлях», керований головою РДА Наталією Бараненко, яка на початку дійства привітала присутніх зі святами. У фестивалі взяли участь колективи районного Палацу культури, Роздільнянської школи мистецтв, шкіл і  будинків культури 11 сільських рад, багатодітні родини, парафіяни церкви «Відродження». Учасники у своїх виступах розігрували різдвяні сюжети, співали колядки та щедрівки, їх підтримували глядачі, які із задоволенням підспівували та влаштовували фотосесії з аматорами сцени. 

Кожен колектив отримав у подарунок кошик із солодощами і напоями. Спонсорами заходу стали Роздільнянська міська рада, СП «Вітмарк – Україна» ТОВ та ПАТ «Одеський консервний завод дитячого харчування».

На думку ініціатора фестивалю і одного з його організаторів Володимира Василенка захід цього року перевершив перший і другий фестивалі за кількістю учасників і масштабністю дійства. «У фестивалі взяла участь велика кількість дітей різного віку і це неймовірно тішить. Адже такі заходи розраховані на залучення молоді до традиційних обрядів і зацікавлення їх українською культурою, в першу чергу», — сказав Володимир Миколайович.

ВІДЕО: газета «Вперед». 

ФОТО: В.Бондаренко

Поділитися