11 липня 2018 р. 14:28

Ремонтні роботи в Українському театрі Одеси поновилися після багатомісячної перерви

Ремонтні роботи в Українському театрі Одеси поновилися після багатомісячної перерви

Тиждень тому на будівельному риштуванні Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В.С. Василька (далі - Український театр) з’явилися робітники підрядної організації - ТОВ «Білд-Про». 

Всього над відновленням величезного фасаду наразі працюють чотири людини. Якщо ремонт не встигнуть зробити до настання холодів (ремонт фасаду не можна робити при температурі нижче 5 градусів), то реставрація фасаду може затягнутись на два роки.  Хоча згідно з календарним планом робіт, який є частиною договору між замовником КП «Облтрансбуд» (підприємством Одеської обласної ради) та «Білд-Про», закінчення процесу з відновлення фасаду повинно відбутися протягом 2018 року. 


 
Нагадаємо, що вісім місяців обласні чиновники та виконавець робіт «Білд-Про» не поспішають виконувати ремонт фасаду, постійно посилаючись на якісь незначні проблеми та з незрозумілих причин повністю зупиняючи роботи. Чому взагалі нічого не робилось на об’єкті, не зміг пояснити журналісту і представник ТОВ «Білд-Про». Водночас замовник реставрації та реабілітації – комунальне підприємство «Облтрансбуд» -  надало недостовірні пояснення щодо зупинки ремонту фасаду єдиного в місті Одесі Українського театру. 

В управлінні культури та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської ОДА журналісту також повідомили, що наразі ведуться консультації зі спеціалістами щодо визначення об’єму та видів робіт у глядацькій залі для подальшої розробки науково-проектної документації. 

Ярослав Берендаков
 

Поділитися