22 липня 2018 р. 15:08

Підсумки Одеського кінофестивалю: гран-прі дістався фільму "Кришталь", а "Золотий Дюк" - акторці з Великобританії

Підсумки Одеського кінофестивалю: гран-прі дістався фільму "Кришталь", а "Золотий Дюк" - акторці з Великобританії

Вчора, 21 липня, в Одеському академічному театрі опери та балету відбулась урочиста церемонія закриття 9-го Одеського міжнародного кінофестивалю. 

За результатами глядацького голосування Гран-прі отримав фільм «Кришталь» Дар’ї Жук. Білоруська режисерка отримала статуетку "Золотий Дюк" та премію у 10 тисяч євро.

У Міжнародній конкурсній програмі спеціальним дипломом журі був відзначений трилер "Поророка" румунського режисера Костянтина Попеску. Найкращим режисером визнали Бабіса Макрідіса за фільм "Жаль" (Греція, Польща). Ця ж сама стрічка перемогла у номінації "Найкращий фільм". 

Журі Національного конкурсу визнали найкращим українським короткометражним фільмом "В радості, і тільки в радості" режисера Марина Рощина. "Золотий Дюк" за повнометражний фільм Національної конкурсної програми дістався "Дельті" Олександра Течинського. У категорії "Найкраща режисерська робота" перемогла Тоня Ноябрьова зі стрічкою "Герой мого часу". 

У Конкурсі єввропейських документальних фільмів переможцем була визнана кінострічка режисерки Аліси Коваленко "Домашні ігри".

Спеціальним гостем 9-го Одеського міжнародного кінофестивалю стала британська акторка Жаклін Біссет. Саме вона отримала нагороду "Золотий Дюк" за внесок у кіномистецтво.

Слід відзначити, що у залі опери, так само, як і на церемонії відкриття, було зарезервовано місце для українського режисера-політв’язня Олега Сенцова.

"ОМКФ і ми всі бажаємо йому вистояти та повернутися до творчої роботи та на рідну Землю!" - сказала ведуча церемонії Яніна Соколова.

Нагадаємо, що раніше жюрі кінофестивалю визначило перших переможців в категоріях «Пітчинг», «Work in Progress» і «Odesa IFF ScriptEast Series Projects».

Фоторепортаж з червоної доріжки церемонії закриття кінофестивалю

Поділитися