27 липня 2022 р. 12:07

Жінку в Одесі засудили умовно за фальшиве мінування будівлі районної адміністрації

Жінку в Одесі засудили умовно за фальшиве мінування будівлі районної адміністрації

Малиновський районний суд Одеси засудив жінку, яка повідомила про замінування адміністративної будівлі Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради, де раніше розташовувався Малиновський виконком до двох років позбавлення волі.

Проте, як свідчить вирок суду, реальний термін їй замінили на іспитовий в один рік. 

19 травня 2022 року, тобто вже під час дії воєнного стану, жінка з хуліганських мотивів, з метою дестабілізації роботи правоохоронних органів, здійснила телефонний дзвінок на спеціальну лінію оператора "102" та повідомила про замінування.

Під час досудового слідства жінка визнала свою провину та уклала відповідну угоду із прокурором.

Також з неї стягнули на користь КНП «Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» матеріальну шкоду у сумі 2 тисячі 228 гривень.

Раніше Приморський районний суд визнав містянина винним у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Цей ж суд визнав винним співробітника Одеського зоопарку у діях спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та засудив його на п'ять років позбавлення волі.

Між тим працівники спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону та Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції встановили причетність працівників центру комплектування та соціальної підтримки одного з районів Одещини до протиправної діяльності. 

Поділитися