19 травня 2022 р. 15:02

Водія трактора, через якого загинув хлопчик, засудили на п'ять років

ФОТО: Одеська обласна прокуратура

(ФОТО: Одеська обласна прокуратура)

Біляївський районний суд визнав винним та засудив на п'ять років ув'язнення водія, причетного до дорожньо-транспортної пригоди, що призвела до загибелі дитини. 

Про це повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

Слідством встановлено, що у жовтні минулого року чоловік за кермом колісного трактора «Беларус 892.2» з причепом саморобного виробництва, рухався по автодорозі до села Петрове Одеського району та перевозив у кабіні та кузові причепа п’ятьох дітей віком від 9 до 15 років.

При цьому, керманич при собі не мав ні посвідчення тракториста, ні посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії.

Прямуючи вздовж схилу, водій не обрав безпечної швидкості руху та, не впоравшись з керуванням, виїхав за межі проїзної частини, де перекинувся.

По дорозі в лікарню від отриманих травм помер 9-річний хлопчик, який перебував в кабіні трактора.

Свою вину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення обвинувачений визнав.

Нагадаємо, з понеділка, 16 травня 2022 року, на автодороги Одеси і області повернуть фіксацію порушень Правил дорожнього руху в автоматичному режимі. 

Також патрульні поліцейські та військові затримали в Одесі двох підозрілих чоловіків, які знімали об'єкти інфраструктури та позиції бійців Збройних сил України. Водночас в Одеській області за два роки звільнилися понад тисячу поліцейських.

Поділитися