17 серпня 2022 р. 18:38

В Одесі правоохоронці викрили дистриб’юторів, які видавали за українські російські товари

В Одесі правоохоронці викрили дистриб’юторів, які видавали за українські російські товари

Співробітники управління стратегічних розслідувань в Одеській області встановили, що у зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну, покупці почали відмовлятися від продукції країни-агресора, яку реалізовували в Одесі кілька оптовиків.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції, з'ясувалося, що у зв’язку з цим підприємці, замість того, щоб відмовитися від поставок, вирішили приховати реального виробника товару, перепакувавши його в упаковки з українським маркуванням.

Під час здійснення досудового розслідування слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Слідчого управління ГУНП в Одеській області провели санкціоновані Київським районним судом міста Одеси обшуки в складських приміщеннях дистриб’юторів. Правоохоронці вилучили продукцію виробництва рф на загальну суму понад три мільйона гривень, яка не підлягає реалізації на території України.

Документального підтвердження законності ввезення на територію України вилучених виробів та їх митного оформлення немає. На товар накладено арешт.

Раніше голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко, повідомив, що підприємцям надсилають листи від імені адміністрації та за його підписом пропонуючи надати кошти.

У липні оперативники Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Одеській області отримали інформацію про те, що особи під приводом отримання коштів на волонтерську допомогу армії розробили листи за підписами начальників обласних військових адміністрацій і розсилають їх підприємцям по всій країні. 

У червні Служба безпеки України виявила в Одесі схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським захисникам.

Поділитися