08 червня 2022 р. 15:08

Учасники бійки біля нічного клубу в Аркадії отримали повістки до військкомату

ФОТО: ілюстративне

(ФОТО: ілюстративне)

Поліцейські ідентифікували чоловіків, що влаштували бійку в одеській Аркадії, у стані сп'яніння, яка викликала значний суспільний резонанс.

Про це повідомив речник голови Одеської обласної державної військової адміністрації Сергій Братчук

За його словами, з ними провели профілактичну бесіду, після якої чоловіки виявили бажання отримати, згідно з чинним законодавством, повістки до відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військового комісаріату, - ред.). 

Після проходження медичного огляду та співбесіди громадяни отримають розподілення до визначеної військової частини з метою участі у захисті та обороні України у воєнний час.

Інцидент стався минулого тижня, коли невідомі вчинили бійку біля нічного клубу. Голова обласної військової адміністрації Максим Марченко закликав відповідні служби негайно відреагувати та вжити заходів: «Поки наші захисники гинуть на полі бою, отримують поранень, не пускаючи орду в нашу область, деякі особи влаштовують бійки біля нічних клубів, порушуючи правила комендантської години та правила роботи цих закладів».

Як зазначили в оперативному командуванні "Південь", згідно з статтею 8 Закону "Про правовий режим воєнного стану", в Україні або в окремих її місцевостях, де введено воєнний стан, військове командування разом із військовими адміністраціями може здійснювати такі заходи правового режиму воєнного стану:

  • забороняти проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій, інших масових заходів;
  • встановлювати … заборону або обмеження на вибір місця перебування чи місця проживання осіб на території, на якій діє воєнний стан.

Нагадаємо, голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко пояснив, чому одесити часто чують вибухи та постріли, але ніякої тривоги не оголошується.

Правоохоронці в рамках контрдиверсійних заходів затримали одесита завербованого федеральною службою безпеки російської федерації.

7 червня патрульні поліцейські відзвітували про затримання на пляжі чоловіка, в телефоні якого знайдені фото інфраструктурних об'єктів які він передавав російським абонентам. 

Нагадаємо, прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом державної зради та незаконного поводження з вогнепальною зброєю та бойовими припасами.

Раніше правоохоронці повідомляли про затримання шістьох підозрілих осіб, які можуть бути причетними до співпраці з росіянами.

Поділитися