28 жовтня 2022 р. 08:54

Справу "смотрящого" з одеської колонії скерували до суду

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно "смотрящого" та двох мешканців Одеси за фактами встановлення та поширення злочинного впливу в установі виконання покарань та незаконного обігу наркотичних речовин.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

За даними слідства, 33-річний ув’язнений, підтримуючи "злодійські традиції" та отримавши статус так званого "смотрящого" за однією з локальних дільниць виправної колонії, налагодив схему незаконного постачання на територію колонії наркотиків та безпосередньо здійснював їх розповсюдження між засудженими, а також займався розподілом коштів, спрямованих на забезпечення такої діяльності
Залучивши спільників, які перебувають на волі, зловмисник координував отримання та доставку заборонених речовин на територію установи виконання покарань. 

ФОТО: Одеська обласна прокуратура

Під час проведення обшуків у помешканнях спільників вилучено велику кількість наркотичних засобів та психотропних речовин. Крім того, використовуючи свої особисті якості та можливості обвинувачений безпосередньо здійснював контроль обігу грошей в ув’язнених на території Державної установи "Одеська виправна колонія №14" на придбання заборонених предметів, зокрема мобільних телефонів, гральних карт, спиртних напоїв та інших заборонених речей.

Частину заборонених речей та коштів він передавав для подальшого наповнення так званого  "общаку".

Раніше прокурорами Одеської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду було засуджено одесита за створення терористичної групи та організацію придбання бойових припасів.

Мешканця Ізмаїла Одеської області засудили до 14 років позбавлення волі за участь у терористичній організації. 

Уродженця Одеської області визнали винним в участі у терористичній організації та призначили йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Поділитися