17 червня 2022 р. 20:59

Справу про розтрату грошей на будівництві військового містечка скерували в суд

Справу про розтрату грошей на будівництві військового містечка скерували в суд

Одеська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт стосовно керівників одного з державних підприємств Міністерства оборони України та приватного підприємства, яких обвинувачено у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки, та розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненій в особливо великих розмірах.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Встановлено, що упродовж 2015 року ці керівники, діючи з корисливих мотивів, направлених на незаконне збагачення, до актів приймання виконаних робіт з капітального ремонту будівлі військового містечка вносили та затверджували недостовірні відомості про завищення обсягів підрядних робіт, які фактично підприємством не виконувались.

На підставі цього на рахунок підрядного підприємства безпідставно й незаконно перераховували грошові кошти, виділені з державного бюджету для оборонних цілей, чим завдали шкоду економічним інтересам держави на суму понад 800 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУНП в Одеській області.

Нагадаємо, троє оперативників внутрішньої безпеки Національної поліції отримали поранення осколками гранати, якою від них в Одесі відбивався продавець зброї. 

Господарський суд за позовом Одеської обласної прокуратури відкрив провадження у справі щодо оскарження розпоряджень Павлівської сільради Болградського району про державну реєстрацію речових прав на земельні ділянки площею 1 тисяча 38 гектарів вартістю 142 мільйони гривень. 

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з комерційних підприємств в Одеській області. 

Поділитися