05 липня 2022 р. 14:50

Справу про 250-тисячний хабар колишнього директора порту "Чорноморськ" скерували в суд

ФОТО: НАБУ

(ФОТО: НАБУ)

Національне антикорупційне бюро України скерувало до Вищого антикорупційного суду справу за обвинуваченням колишнього в.о. керівника державного підприємства "Морський торговельний порт «Чорноморськ»" та його спільника в одержанні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

За даними слідства, чинний на момент вчинення злочину в.о. керівника державного підприємства одержав кошти за погодження плану санації збанкрутілої приватної компанії. Однак залучення інвестора для збанкрутілої приватної компанії потребувало погодження комітету кредиторів, у якому ДП мало більшість голосів. Тож, коли очільник ДП відчув серйозність намірів одного з інвесторів, зажадав від нього плату за "лояльність", оцінивши її у 250 тис. дол. США.

Керівник ДП діяв за посередництва представника іншого кредитора приватної компанії, який отримав неправомірну вигоду для подальшої передачі посадовцю ДП "Морський торговельний порт «Чорноморськ»".

Осіб викрили "на гарячому" 10 грудня 2020 року. Наступного дня їм повідомили про підозру. У вересні 2021 року НАБУ і САП завершили слідство.

У травні 2022 року Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук директора ТОВ «Автотехцентр» Дмитра Травинова, якого слідство вважає посередником в одержанні неправомірної вигоди колишнім виконувачем обов'язків керівника державного підприємства "Морський торговельний порт «Чорноморськ»" Ігорем Шевченком.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про стягнення із одного з підозрюваних у справі щодо отримання неправомірної вигоди колишнім виконувачем обов’язків керівника ДП Морський торговельний порт «Чорноморськ» понад 2 мільйонів гривень.

У вересні минулого року Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування за підозрою колишнього в.о. керівника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» в одержанні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США.

Поділитися