24 серпня 2022 р. 09:56

СБУ затримала медиків з Ізмаїла за виправдовування російської агресії

Фото: СБУ

(Фото: СБУ)

Служба безпеки України продовжує викривати в Одеській області прихильників воєнної агресії російської федерації.

Так, за даними СБУ, правоохоронці блокували в Ізмаїлі діяльність прихильників рашистської навали, які публічно виправдовували збройне вторгнення росії в Україну та підтримували дії окупантів.

"Місцеві мешканці, обидва працівники медичної галузі, виготовили та поширили у соціальній мережі відеоматеріал, який публічно виправдовував та заперечував збройну агресію та воєнні злочини окупантів в Україні. У оприлюдненому відео міститься заперечення тимчасової окупації частини українських територій та глорифікація російських загарбників. Цей пост набув суспільного резонансу та викликав хвилю обурення", - йдеться в повідомленні.

Фото: СБУ

Правоохоронці обшукали помешкання підозрюваних та місця, де вони працювали, вилучили комп’ютерну техніку та мобільні термінали із доказами протиправної діяльності.

"Наразі даним особам готується повідомлення про підозру у поширенні матеріалів, в яких міститься заперечення, виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників, тобто за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст.436-2 Кримінального кодексу України", - зазначають у СБУ.

Тривають слідчі дії. Правоохоронці перевіряють ймовірну причетність російських спецслужб до деструктивної діяльності підозрюваних осіб.

В разі визнання медиків винним в інкримінованому злочині, їм загрожують або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Раніше суд визнав винним мешканця Білгород-Дністровського району у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану, а також у незаконному поводженні з боєприпасами. 

Приморський районний суд Одеси визнав винною уродженку Березівки у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та у виправдовуванні російської агресії. 

Поділитися