28 вересня 2022 р. 17:04

Прокурори скерували до суду справи двох ізмаїльських колаборантів

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Прокурори Ізмаїльської окружної прокуратури скерували до суду два обвинувальних акти стосовно двох мешканців Ізмаїльського району за фактами колабораційної діяльності.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що проросійськи налаштовані мешканці Бессарабії на власних акаунтах у соцмережі "Однокласники" розміщували публікації і відеозаписи, де виправдовували збройну агресію рф проти України.

Також у своїх публікаціях і репостах колаборанти публічно закликали до підтримки рішень та дій загарбників на території нашої держави.

Раніше Служба безпеки повідомила про викриття на Одещині російського агента, який розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні регіону.

У серпні Служба безпеки України повідомила про затримання ймовірного агента спецслужб російської федерації, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів Збройних Сил України та Територіальної оборони, функціонування резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області. 

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань провели спільну спецоперацію, в результаті якої затримали колишнього очільника одного із регіональних управлінь СБУ.

У червні Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію, в ході якої нейтралізувала розгалужену агентурну мережу федеральної служби безпеки російської федерації у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській і Вінницькій областях.

Поділитися