26 червня 2022 р. 14:00

Прикордонники затримали на Одещині організаторку псевдовиборів голови "ДНР"

ФОТО: Одеський прикордонний загін

(ФОТО: Одеський прикордонний загін)

Бійці Одеського прикордонного загону на одному з блок постів зупинили автівку сімейної пари, що рухалась на в’їзд в Одесу.

Як повідомили прикордонники, під час перевірки їх документів спрацювала одна з баз даних. Зокрема, з’ясувалося, що 57- річна жінка свідомо брала участь в спробах легалізації ДНР та ЛНР шляхом організації псевдовиборів голови ДНР.

Окрім того, уродженка Донецької області раніше перетинала кордон через закриті пункти пропуску, що на тимчасово окупованій території.

Для подальшої перевірки та встановлення всіх обставин протиправних дій, жінку передали співробітникам Нацполіції.

Раніше слідчі Управління Служби безпеки України в Одеській області повідомили про підозру черговому пропагандисту, який відкрито підтримував збройну агресію російської федерації та активно поширював матеріали проросійської пропаганди.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду два обвинувальні акти стосовно двох мешканців Білгорода-Дністровського за фактами здійснення колабораційної діяльності.

Приморський районний суд Одеси визнав мешканця Біляївського району винними у сприянні діяльності терористичної організації та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю і вибуховими речовинами та засудив до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Правоохоронці в рамках контрдиверсійних заходів затримали одесита, завербованого федеральною службою безпеки російської федерації.

7 червня патрульні поліцейські відзвітували про затримання на пляжі чоловіка, в телефоні якого знайдені фото інфраструктурних об'єктів, які він передавав російським абонентам. 

Поділитися