16 вересня 2022 р. 11:46

Правоохоронці затримали в Одесі виробника фальшивих довідок для ухилянтів

Фото: Державна прикордонна служба

(Фото: Державна прикордонна служба)

Співробітники Управління міграційної поліції Одещини спільно з прикордонниками затримали в Одесі 36-річного чоловіка за підозрою, що він розробив злочинну схему легкого збагачення на військовозобов’язаних, охочих виїхати з України навіть в протиправний спосіб, аби уникнути мобілізації.

Як повідомили у Головному управлінні Національної поліції України в Одеській області, клієнтів правопорушник вишукував в одній із соціальних мереж. 

ВІДЕО: Державна прикордонна служба України

Правопорушника затримали під час отримання другого траншу розміром 4 тисяч доларів США від чоловіка, якому він запропонував за 6,5 тисяч доларів довідку про наявність захворювань. Вона мала би стати підставою для звільнення "ухилянта" від призову та зняття з військового обліку і дозволити безперешкодний виїзд закордон. 

Під час проведення обшуків у помешканні та автомобілі фігуранта правоохоронці вилучили мобільні телефони, чорнові записи, 6,3 тисячі доларів США та інші речові докази протиправної діяльності.

ФОТО: Державна прикордонна служба України

В разі доведення провини чоловіка йому загрожують від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. 

15 вересня у поліції повідомили про затримання батька із сином за підозрою у виготовленні фіктивних студентських квитків для чоловіків, які бажали ухилитися від служби в армії.

Раніше, прикордонники Ізмаїльського загону затримали місцевого чоловіка, якого підозрюють у спробі переправити через кордон двох чоловіків, що хотіли уникнути призову до Збройних Сил України.

19 серпня прикордонники Одещини затримали трьох чоловіків, які намагалися незаконно дістатися Молдови. 

З 1 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України дозволив виїзд за кордон чоловіків призовного віку. Однак виїхати можна лише оформивши заявку у послузі "єВідрядження" та на строк не більше тижня.

Раніше президент України Володимир Зеленський у відповідь на петицію про зняття обмеження щодо виїзду за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду нагадав авторам про Конституцію.

17 серпня правоохоронці також викрили групу осіб за фактом незаконного переправлення громадян через держкордон. Тоді перевізники вимагали за свої послуги 7 тисяч доларів США. 

Днем раніше жителі Роздільнянського району віком 37 та 42 років за попередньою змовою намагалися вивезти на автомобілі до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску 27-річного одесита, аби він уникнув призову.

Поділитися