23 червня 2022 р. 17:32

Поліцейські розслідують вбивство коня на одеському іподромі

Поліцейські розслідують вбивство коня на одеському іподромі

В Одесі поліцейські розслідують обставини інциденту з твариною на іподромі, який кваліфікували як жорстоке поводження з тваринами.

Як повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, до правоохоронних органів звернувся місцевий житель із заявою про те, що біля конюшні установи до смерті забили коня. 

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили: рішення щодо позбавлення тварини життя прийняла її власниця, коли дізналася від ветеринара, що та зламала ногу і після лікування більше не підніметься. Після того, як м’ясники забили коня, жінка передала його до притулку на годування тваринам. 

За такі дії власницю коня можуть покарати арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, о 2020 році Одеський апеляційний суд остаточно поновив на посаді начальника прикордонного інспекційного пункту ветеринарної медицини, який у 2018 році мав частково відповідати за отару овець, які застрягли у Чорноморському морському порту.

У жовтні 2018 року до порту у Чорноморськ прибула отара з 300 овець. Оскільки вони два тижні провели у закритій фурі майже без їжі та води, понад 50 тварин загинули.

Під тиском зоозахисників овець вдалося нагодувати та напоїти. Згодом овець вивезли з території Чорноморського порту у Тульчін, а потім повернули на еко-ферму під Одесою.

Також нагадаємо, що через тварин, які два тижні провели у закритій фурі, правоохоронці відкрили два кримінальні провадження.

Поділитися