19 січня 2022 р. 14:48

Петра Порошенка відпустили під особисте зобов'язання

Петра Порошенка відпустили під особисте зобов'язання

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід для колишнього президента України та чинного народного депутата Петра Порошенка, відпустивши його під особисте зобов'язання.

Відповідне рішення суд ухвалив 19 січня. 

Як повідомив адвокат політика Ілля Новіков, прокуратура наполягала на утриманні Петра Порошенка під вартою із можливістю залишитись на свободі у разі виплати застави у 1 мільярд гривень. 

"Їм було важливо отримати картинку "Порошенка в кайданках" одразу ж, у день його прильоту в Україну. Ніхто не сумнівається, що цього вони хочуть, і неможливість забезпечити результат для них неприємна демонстрація неповного контролю над ситуацією. А вони зараз не можуть дозволити собі виглядати неефективними у маніпулюванні судами, якщо вже наважилися робити це на очах у всіх. Сів на цей велосипед – їдеш уперед чи падаєш із нього", - зазначив Новіков.

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд Києва наклав арешт на все майно колишнього президента України, лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка.  

Наприкінці грудня адвокати Петра Порошенка повідомляли, що очікують рішення суду щодо арешту п'ятого президента України, та стверджували, що наразі їм про такі рішення невідомо. 

Справа в тому, що за версією правоохоронців, Порошенко може бути причетний до організації злочинної схеми поставок вугілля з окупованого Донбасу.

Поділитися