13 березня 2022 р. 17:21

Окупанти викрали голову Мелітопольської райради та депутатку Запорізької облради

Окупанти викрали голову Мелітопольської райради та депутатку Запорізької облради

У Мелітополі російські загарбники продовжують викрадати людей. Наразі окупанти викрали депутатку Запорізької облради, директорку Мелітопольського міського краєзнавчого музею Лейлу Ібрагімову та голову Мелітопольської райради Сергія Прийму.

Про це в ефірі Громадського радіо повідомила депутатка Мелітопольської міської ради Юлія Полікарпова.

Як стверджує видання РІА Мелітополь, сьогодні, 13 березня, о 7:30 додому до Сергія Прийма прийшли з обшуком 8 людей. Вони забрали всю техніку та затримали самого голову районної ради.

Лейлу Ібрагімову викрали 10 березня, о 6 ранку озброєні люди у російській військовій формі увірвалися у будинок, провели обшук, вилучили телефони та відвезли у невідомому напрямку.

За словами Полікарпової, депутати Мелітопольської міськради звернулися до президента України Володимира Зеленського з проханням допомогти звільнити усіх викрадених. 

Також Мелітопольська міськрада звернулася до генпрокурорки Ірини Венедіктової з проханням відкрити кримінальне провадження за держзраду депутатів політичної партії «Опозиційний блок», адже з їх участю війська рф хочуть створити окупаційну адміністрацію Мелітополя. Окупанти оголосили виконувачкою обов’язків міської голови — депутатку від «Опоблоку» Галину Данильченко.

«Попри те, що Мелітополь тимчасово окупований російськими військами, він був, є і завжди буде українським. Ми в це віримо. Тисячі людей щодня виходять на площі, попри те, що місто заповнене російськими окупантами. Наші патріоти та патріотки виходять, аби заявляти усьому світу, що Мелітополь — це Україна. 

Ми звернулися до Кабміну з проханням заборонити діяльність політичної партії «Опозиційний блоку». Тому що бачимо наскільки вони працюють не на Україну, а на державу-агресора — російську федерацію», — додала Юлія Полікарпова.

Зазначимо, що Генеральна прокуратура вже розпочала розслідування щодо самопроголошеної "мерки" Мелітополя за фактом державної зради.

11 березня озброєні люди викрали міського голову Івана Федорова, а 12 березня – активістку Ольгу Гайсумову.

Також сьогодні вранці окупанти викрали міського голову міста Дніпрорудного в Запорізькій області Євгена Матвєєва.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися