28 травня 2022 р. 18:14

Одеські поліцейські впіймали розповсюджувача синтетичного наркотику, коли той робив "закладки"

Фото: пресслужба ГУ НП України в Одеській області

(Фото: пресслужба ГУ НП України в Одеській області)

Одеські оперативники затримали чоловіка в одному з дворів на вулиці Академіка Філатова, коли той ішов розкладати по схованках шістдесят доз метадону. Про це повідомлє пресслужба ГУ НП України в Одеській області.

Наркотик у містянина вилучили, а разом з нею і смартфон з контактами ймовірних постачальників. Їхні особи правоохоронці наразі встановлюють. 

«Поліцейські оголосили фігуранту підозру за ч.1 ст.307 Кримінального кодексу України. Мова про незаконне придбання та зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Тепер одеситу загрожує від чотирьох до восьми років позбавлення волі», - повідомила слідча відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 Юлія Іванова.

Метадон - це наркотичний лікарський засіб, що був синтезований на початку ХХ століття за допомогою хлору і тебаїну як синтетичний аналог морфію. Це один із найбільш розповсюджених засобів вуличної наркоманії, "ломка" після якого набагато важча, ніж після інших опіатів.

Раніше співробітники Національної поліції України викрили в Одеській області учасників злочинної групи, які організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держкордон на період дії воєнного стану. Крім того, у них знайшли наркотики. 

У лютому цього року Державне бюро розслідувань провело обшуки в Одесі, Києві, Харкові, Запоріжжі та Дніпрі у рамках розслідування діяльності організованого злочинного угруповання, яке діяло практично в усіх регіонах країни та видало тисячі рецептів на купівлю саме метадону.  

Поділитися