07 січня 2022 р. 11:23

Одеська спецпрокуратура розслідує можливу причетність командування до загибелі військового

Одеська спецпрокуратура розслідує можливу причетність командування до загибелі військового

Одеська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері розпочала кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до служби військовими службовими особами військової частини ЗСУ в Одеській області (ч. 3 ст. 425 КК України).

За попередніми даними, 30 грудня 2021 року командування організувало передноворічне святкування на території військової частини. Після цього троє військовослужбовців-контрактників прибули до гуртожитку у стані сильного алкогольного сп’яніння. За деякий час одного з військовослужбовців було виявлено непритомним, його смерть констатувала бригада швидкої медичної допомоги. Інших двох солдатів госпіталізовано до Військово-медичного клінічного центру Південного регіону України у важкому стані.

За цим фактом 30 грудня 2021 слідчий зареєстрував кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України. Наразі слідчі та прокурори з’ясовують обставини трагедії, призначено низку судово-медичних експертиз, допитують свідків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом недбалого ставлення до військової служби здійснюють слідчі другого слідчого відділу територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєв.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше прокурор Ізмаїльської окружної прокуратури Одеської області отримав стягнення за дисциплінарну провину - він 196 разів без відповідного дозволу входив до поштової системи, використовуючи логін начальника відділу кадрової роботи та державної служби обласної прокуратури.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу за обвинуваченням колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, його заступника Костянтина Гейка та ще двох осіб у заволодінні контрафактними цигарками на суму понад 13 мільйонів гривень.

Поділитися