19 січня 2022 р. 19:58

Одесита засудили на вісім років за службу «ДНР»

Одесита засудили на вісім років за службу  «ДНР»

Одесит, який у 2014 році вирушив на Донбас воювати на боці проросійських бойовиків, проведе вісім років у в'язниці.

Відповідний вирок ухвалив Павлоградський райсуд Дніпропетровської області.

В період часу з вересня 2014 року по березень 2017 року, він, беручи участь у терористичній організації «ДНР» за попередньою змовою з іншими невстановленими учасниками терористичної організації, брав участь в складі групи супроводження по населеним пунктам Донецької області та Луганської області, супроводжуючи військову техніку та керівників незаконних військових формувань так званої «ДНР» та «ЛНР», в тому числі керівництво підрозділів збройних сил РФ, а згодом в особистій охороні одного з керівників терористичної організації «Донецька народна республіка». Всі ці дії вчинювалися ним за попередньою змовою з іншими учасниками терористичної організації «ДНР».

За результатами участі у вказаних вище протиправних діях, одесит отримав військове звання «лейтенант», нагороджений медаллю «За боевые заслуги» з відповідним грошовим забезпеченням у розмірі 31,5 тисячі рублів РФ щомісячно.

Його затримали ще у квітні 2017 року у Конотопі – він намагався в'їхати до України поїздом Москва - Одеса. Суд визнав чоловіка винним у створенні терористичної групи та засудив до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна, крім житла. Крім того, він має заплатити 989,6 грн за проведення судової портретної експертизи.

У 2017 році він написав рапорт на звільнення та вирушив до Москви, звідки мав намір повернутися до Одеси.

Нагадаємо, минулого року Донецька обласна прокуратура заочно повідомила про підозру 43-річному мешканцю Одеси у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у терористичній організації.

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили рекламну агенцію, яка займалася розробкою інформаційних кампаній для терористичних організацій «Л/ДНР» та окупаційної влади Криму. Деякі матеріали були виготовлені з метою дестабілізації ситуації в низці регіонів, зокрема, на Одещині. 

Приморський районний суд почав розглядати справу одеситки Марини Ульянової, яка у 2014 році була учасницею «Антимайдану» та подій на Куликовому полі.

На першому підготовчому засіданні адвокатка Марини Ульянової Ганна Дубровська заявила, що слухати справу без її клієнтки неможливо, оскільки «вона не ознайомлена з обвинувальним актом та матеріалами кримінальної справи».

У червні 2021 року Приморський районний суд задовольнив клопотання слідчого Служби безпеки України про здійснення спеціального досудового розслідування щодо жінки, яка добровільно вступила до лав терористичної організації «ДНР».

Поділитися