15 серпня 2022 р. 20:13

Одесит закликав росію захопити Одесу, Харків та Миколаїв

Фото ілюстративне

(Фото ілюстративне)

Поліцейські затримали 56-річного одесита, який підтримував повномасштабне вторгнення рф на територію України та виправдовував дії окупантів.

Як повідомили в пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, прихильник «руського міра» публічно вихваляв владу країни-агресора та закликав захопити українські міста.

Відповідні публікації чоловік поширював на своїй сторінці у забороненій соціальній мережі "ВКонтакте". 

Проросійськи налаштованого пропагандиста викрили співробітники Одеського районного управління поліції № 1. За місцем мешкання правопорушника поліцейські провели санкціоновані обшуки, в ході яких вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

"Правоохоронці провели ряд експертиз та встановили, що розміщений фігурантом контент є таким, що підтримує та виправдовує збройну агресію рф проти України. Чоловіку оголосили підозру в колабораційній діяльності, передбаченій ч.1 ст.111-1 Кримінального кодексу України", - повідомив старший дізнавач райуправління поліції Олег Тимощук.

Раніше правоохоронці також затримали в межах контрдиверсійної операції одесита, якого підозрюють у причетності до співпраці з рф.

Усіляким колаборантам суди виносять вироки, наприклад, Приморський суд Одеси визнав винною уродженку Березівки у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та у виправдовуванні російської агресії та засудив на три роки.

А ще раніше Приморський районний суд Одеси у липні засудив до 15 років позбавлення волі із конфіскацією усього наявного майна громадянина, за участь у терористичній організації. А у червні цей ж суд визнав мешканця Біляївського району винними у сприянні діяльності терористичної організації та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю і вибуховими речовинами та засудив до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Поділитися