05 січня 2022 р. 14:07

На болградського депутата поскаржилися до СБУ через привітання на фоні Путіна

На болградського депутата поскаржилися до СБУ через привітання на фоні Путіна

Депутат Болградської районної ради Віталій Градінар опублікував у Facebook новорічне привітання на фоні ефіру з президентом РФ Володимиром Путіним на забороненому в Україні телеканалі «Росія 24».

У зв'язку з цим депутат Одеської обласної ради Андрій Бабенко звернувся до Головного управління Нацполіції в Одеській області та Управління Служби безпеки України.

На думку Бабенка, в поведінці Градінара є ознаки відкритої неповаги та зумисної пропаганди сепаратизму та агресії проти України, окрім того він наполягає на перевірці дій болградського колеги щодо правопорушення, передбаченого ст. 110 та ч. 1 статті 111 Кримінального Кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та державна зрада, - ред.).

Також депутат додав, що «залишає за собою право вибору методів і способів спілкування з подібними «непорозуміннями» винятково в інтересах України».

Нагадаємо, Верховний Суд 6 грудня залишив чинним вирок для колишнього президента України Віктора Януковича, яким його заочно засудили до 13 років ув'язнення за державну зраду.

Нагадаємо також, компанія депутата Одеської міської ради "під ялинку" виграла 30-мільйонний тендер. 

НАЗК хоче оштрафувати депутата з Одещини за "забудькуватість" під час складання декларації. Зокрема депутат забув вказати в декларації нежитлове приміщення та паркувальне місце, а також квартиру, вісім земельних ділянок та причеп. 

Поділитися