11 липня 2022 р. 15:40

Мешканець Одещини доповідав росіянам про переміщення українських військових

ФОТО: Офіс генерального прокурора

(ФОТО: Офіс генерального прокурора)

Прокурори Одеської обласної прокуратури повідомили місцевому жителю про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України.

Про це повідомили у відомстві.

За даними слідства, з червня по липень цього року чоловік у одному з інтернет-месенджерів передавав інформацію представникам російської федерації. Він позначав координати переміщення, руху та розташування військовослужбовців та військової техніки Збройних Сил України в Одесі та області. Він також ділився фото місць розташування сил та засобів ЗСУ.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомили у Службі безпеки України, за даними слідства, зрадник був завербований представником спецслужб рф для проведення підривної діяльності в Одесі. Для комунікації між собою вони використовували спеціально створений анонімний телеграм-канал.

Саме через нього агент одержував завдання та "звітував" про їх виконання.

Інше завдання, яке стояло перед зрадником, – це формування розгалуженої агентурної мережі для збору розвідувальної інформації на півдні.

Раніше Приморський районний суд Одеси визнав винним співробітника Одеського зоопарку у діях спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та засудив його на п'ять років позбавлення волі.

Його зобов'язали прочитати твори: Івана Багряного "Тигролови", Василя Барки "Жовтий князь", та перший в українській літературі твір про насильницьку колективізацію та Голодомор 1933 року Уласа Самчука - "Марія".

Приморський районний суд Одеси засудив пенсионерку до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна за дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та розпалювання національної ворожнечі. 

Кіберфахівці Служби безпеки України нейтралізували мережу російських інтернет-агентів, до якої входили п'ять осіб.

Суд в Одесі засудив чоловіка та жінку, які займалися сексом на міському пляжі до 1 року 6 місяців позбавлення волі та одного року відповідно.

Поділитися