12 серпня 2022 р. 12:44

Контррозвідники затримали одесита, який прославляв російських окупантів

Фото: Нацполіція

(Фото: Нацполіція)

Військові контррозвідники спільно зі слідчими обласної поліції встановили, що одесит у телеграм-каналі активно створював публікації, в яких виправдовував збройну агресію рф проти України, розпочату в 2014 році, та окупацію її територій.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, у своїх дописах чоловік прославляв російських загарбників та їхні злочинні дії щодо українців, дуже чекав їхнього параду в Києві і залякував усіх невдоволених розправою, яка на них чекає після захоплення ворогами.

Правопорушнику повідомили про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікаціі її учасників. Цей злочин передбачений ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України і карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Слідство триває.  Проводять його слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативним супроводом 7-го управління Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сферах. 

Можливих посібників ворога та колаборантів затримують та засуджують в Одеській області регулярно. 11 серпня правоохоронці затримали в Одеській області під час проведення контрдиверсійних заходів громадянина, у якого при перевірці мобільного терміналу виявили факт несанкціонованого збирання та поширення інформації про розташування військових формувань.

Також патрульні поліцейські затримали вночі, 8 серпня, порушника комендантської години, який може виявитись посібником окупантів в Одесі, а можливо й шпигуном.

Раніше Приморський суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який в соціальних мережах виправдовував російську агресію, закликав вбивати полонених українців. 

Служба безпеки України повідомила про підозру уродженцю Одещини, обвинуваченому в участі у терористичній організації, ще й у державній зраді.

Також Приморський районний суд Одеси у липні засудив до 15 років позбавлення волі із конфіскацією усього наявного майна громадянина, за участь у терористичній організації. А у червні цей ж суд визнав мешканця Біляївського району винними у сприянні діяльності терористичної організації та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю і вибуховими речовинами та засудив до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Усіляким колаборантам суди також виносять вироки, наприклад, все той ж Приморський визнав винною уродженку Березівки у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та у виправдовуванні російської агресії та засудив на три роки.

Поділитися