30 січня 2022 р. 19:01

Хлопця з Одещини, що влаштував стрілянину в Дніпрі, відправили до СІЗО без права застави

Хлопця з Одещини, що влаштував стрілянину в Дніпрі, відправили до СІЗО без права застави

Кіровський районний суд Дніпра клопотання  прокуратури та обрав військовослужбовцю Нацгвардії України, якого підозрюють у вбивстві п'ятьох та пораненні ще п'ятьох осіб, запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

За даними слідства, солдат-строковик, будучи включеним до складу варти з охорони території державного підприємства «ВО Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова», після третьої години ночі зайшов до кімнати зберігання зброї та приміщення відпочиваючої зміни і вчинив стрілянину із закріпленого за ним автомату АК-74. Внаслідок цього 4 військовослужбовців та працівниця заводу загинули, 5 військовослужбовців отримали поранення різного ступеню тяжкості. Стрілок разом зі зброєю втік з місця події. Згодом у місті Підгороднє його затримали правоохоронці, після того як він звернувся до перехожих з проханням зателефонувати правоохоронцям.

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері військовослужбовцю Нацгвардії України повідомлено про підозру за фактом умисного вбивства, дезертирства зі зброєю та викрадення зброї (ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 408, ч. 3 ст. 410 КК України).

Нагадаємо, у грудні 2021 року повідомлення про стрілянину до правоохоронних органів надійшло від адміністрації закладу на вулиці Посмітного, внаслідок події вогнепальні поранення отримали двоє чоловіків один із них загинув, інший доставлений до лікарні. 

У вересні того ж року поліцейські застрелили мешканця одного з населених пунктів Подільського району Одеської області, який влаштував на вулиці села стрілянину з рушниці.

Поліцейські розслідують вбивство 36-річного чоловіка у Затоці. Як повідомили в Нацполіції, стрілянина сталася в одному з місцевих барів.

Поділитися