31 серпня 2022 р. 16:23

Двох одеситів засудили на 10 та 14 років за службу так званій "лнр"

Двох одеситів засудили на 10 та 14 років за службу так званій "лнр"

Суд визнав двох одеситів винними у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та засудив одного до 10, а другого до 14 років ув'язнення.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

Слідством встановлено, що чоловіки в 2014 році виїхали з Одеси до Луганської області, де приєдналися до незаконних збройних формувань так званої "лнр" та взяли участь в бойових діях проти сил антитерористичної операції з метою відокремлення Донеччини та Луганщини від України. Крім того, засуджені займалися вербуванням та залученням до участі в збройному конфлікті своїх знайомих.

Раніше суд визнав винним мешканця Білгород-Дністровського району у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану, а також у незаконному поводженні з боєприпасами та призначив йому покарання у виді п'яти років позбавлення волі.

Також суд визнав винним громадянина Республіки Молдова в організації терористичного акту в Одесі за попередньою змовою групою осіб.

У липні уродженця Одеської області визнали винним в участі у терористичній організації та призначили йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поділитися