03 листопада 2022 р. 15:43

Двох колишніх командирів з корвету "Тернопіль" підозрюють у державній зраді

Двох колишніх командирів з корвету "Тернопіль" підозрюють у державній зраді

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді колишньому командиру корвету "Тернопіль" Максиму Ємельяненко, а також колишньому командиру ракетно-артилерійської бойової частини цього корабля.

Як зазначають у ДБР, після захоплення окупантами їхньої частини, моряки відмовилися передислокуватися в Одесу та присягнули на вірність ворогу. 

Максим Ємельяненко зараз воює проти України у складі збройних сил рф на сторожовому кораблі "Ладний" на посаді помічника командира.

А його колишній підлеглий також воює проти України у складі збройних сил рф на посаді командира бойової частини великого десантного корабля "Цезар Куніков". В обов’язки зрадника входить ввід даних для запуску ракет для обстрілу українських мирних міст.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

У вересні працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді колишньому командиру протичовнового корвету "Луцьк", який у 2014 році після окупації росією Автономної республіки Крим перейшов на службу до загарбників. У серпні пыдозру оголосили колишньому старшому боцману великого розвідувального корабля "Славутич". У липні - капітану І рангу військової частини, що дислокувалась в Автономній Республіці Крим, командиру підводного човна "Запоріжжя".  

Поділитися