11 січня 2022 р. 08:59

Чернівецькі поліцейські оприлюднили відео затримання нетверезого колеги-високопосадовця з Одеси

Чернівецькі поліцейські оприлюднили відео затримання нетверезого колеги-високопосадовця з Одеси

Співробітники поліції Чернівців оприлюднили відеозапис, якій підтверджує факт зупинки на вулицях цього міста автівки, якою керував начальник управління стратегічних розслідувань на Одещині полковник В'ячеслав Єфтеній, у нетверезому стані.

На відео, яке опинилося у розпорядженні видання "Думська", одеський поліцейський не заперечує, що скоїв правопорушення та намагається домовитися із патрульними.

Зокрема вмовляє їх дозволити його дружині сісти за кермо та відпостити їх їхати далі. 

При цьому він наголошує, що "давно в системі" та "знає керівників патрульних". Втім поліцейські, які поводили себе чемно, не згодилися та склали у відношенні до колеги адміністративні протоколи за ч.1 ст. 122 та ч.1 ст. 130 КУпАП (перевищення швидкості, керування транспортним засобом у стані сп'яніння).

Журналісти зазначають, що офіцер управляв новим Mercedes G 63 AMG 2020 року випуску, який коштує близько 200 тисяч євро.     

В Головному управлінні Національної поліції України в Одеській області ІзбірКому повідомили, що наразі після призначення на посаду міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, управління стратегічних розслідувань вивели з підпорядкування Національної поліції, тож коментарі з боку Нацполіції недоречні. Втім там також пояснили, що В'ячеславу Єфтенію після зміни міністрів запропонували залишити посаду очільника управління за власним бажанням, однак він вирішив скористатись правом на відпустку по догляду за дитиною та пішов у декрет. Тож наразі він не є офіційно керівником служби - а чинний керівник Денис Форолов не має відношення до цього інуциденту.     

В'ячеслав Єфтеній працював раніше у Волинській, Житомирській, Рівненській областях. У 2016 році коли поліцейські проводили переатестацію В'ячеслав Єфтеній не пішов на неї посилаючись на хворобу.

Водночас журналістка Інна Білецька та нардеп Дмитро Линько знайшли нашого героя замість лікарні на його робочому місці – правоохоронець, за його словами, саме збирався залишати кабінет очільника Рівненського управління боротьби з організованою злочинністю. Після цього комісія визнала його таким, що не відповідає займаній посаді, але спромігся поновитися за допомогою суду. 

Також його пов'язували із прикриттям незаконного видобутку бурштину.  

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань за сприяння внутрішньої безпеки Національної поліції завершили досудове розслідування стосовно працівниці патрульної поліції, яка скоїла дорожньо-транспортну пригоду в Одесі. 

Також працівники Державного бюро розслідувань за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції розслідують обставини аварії за участю службового автомобіля виконуючого обов'язки заступника начальника поліції Одеської області Олександра Гостіщева, в результаті якої травмувалася жінка.

3 грудня 2021 року в Одесі службовий автомобіль Нацполіції проїхав перехрестя на червоний сигнал світлофора та збив жінку на пішохідному переході.

У липні прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох поліцейських, обвинувачених у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула людина.

Поділитися