25 листопада 2022 р. 17:10

Черговий канал ухилянтів до Європи через Одещину перекрито СБУ

Фото: Служба безпеки України

(Фото: Служба безпеки України)

Служба безпеки України продовжує боротьбу з організованими злочинними групами, що допомагають українським чоловікам тікати за кордон. Цього разу накрили маршрут "Одещина - невизнана ПМР - Європа".

Про це повідомляють спікери СБУ.

Спецоперацію реалізувала контррозвідка Служби безпеки України, як займається міжнародними злочинними групами. Дану ОПГ контролював "громадянин" невизнаної ПМР. До складу також входили декілька його земляків, корумпований прикордонник України та ще декілька українців, які підшукували "клієнтів". З чоловіків призовного віку збирали суму, яка залежала від терміновості та фінансових статків "клієнта". Брали з кожного мінімум 5,5 тисяч доларів США.



"Маршрути прихованої втечі ухилянтів проходили поза контрольно-пропускними пунктами держкордону. Для проїзду по пересіченій місцевості зловмисники використовували власний автотранспорт", – уточнили у СБУ.

 

За подальшу логістику втечі відповідав мешканець невизнаної республіки. СБУ затримали всю групу під час чергового вивезення трьох українців. під час обшуків виявили готівку та мобільні телефони з доказами протиправних дій. Усі факти задокументовані.

Фото: Служба безпеки України

"Наразі фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", – рапортували у Службі безпеки України.

Нагадаємо, днями ми писали про одеську адвокатку, яка допомагала ухилянтам виїхати за схемою супроводу людей з інвалідністю. Ще раніше поліція розповіла про двох кодимчан, що також вивозили чоловіків призовного віку за кордон.

Ігор Хмурий

Поділитися