12 серпня 2022 р. 13:29

Антикорупційний суд вирішив, коли продовжить розглядати справу "короля одеської контрабанди"

Вадим Альперін з адвокатами Фото: "Слово і діло"

(Вадим Альперін з адвокатами Фото: "Слово і діло")

Вищий антикорупційний суд призначив на 30 серпня підготовче засідання у справі одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в створенні та очоленні злочинної організації, яка займалася махінаціями на митниці.

Таке рішення 10 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

"У кримінальному провадженні №52017000000000636 від 26.09.2017 за обвинуваченням призначити відкрите підготовче судове засідання на 30 серпня 2022 року о 8:00", – йдеться в рішенні.

У грудні минулого року Вищий антикорупційний суд продовжив до 24 лютого 2022 року строк дії обов'язків, покладених на бізнесмена Вадима Альперіна. 

Раніше Вищий антикорупційний суд продовжив до 7 листопада 2021 року дію обов'язків Олегу Себову, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційне бюро вважають «правою рукою» підозрюваного в організації махінацій на митниці бізнесмена Вадима Альперіна.

У червні того ж року Вищий антикорупційний суд залишив заарештованими кошти двох приватних компаній, на які наклали арешт у межах кримінального провадження про зловживання на митниці, організовані одеським бізнесменом Вадимом Альперіним.

Вадим Альперін обвинувачується в масштабних порушеннях митного законодавства. У 2019 році про розшук цього бізнесмена оголошував особисто президент України Володимир Зеленський. 

Генеральна прокуратура України в липні 2018 року скерувала до суду справу бізнесмена-одесита Вадима Альперіна, який пропонував детективу Національного антикорупційного бюро України хабар в розмірі 800 тис. доларів США.

У травні того ж року НАБУ заявило про завершення досудового розслідування та відкрило матеріали справи.

У четвер, 30 листопада 2017 року, за клопотанням прокуратури бізнесменові, який намагався дати 800 тис. доларів США хабаря детективу Національного антикорупційного бюро України, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 20 млн грн. Підозрюваного взяли під варту в залі суду до сплати визначеного судом розміру застави.

Поділитися